Τα καλύτερα laptop για φοιτητές 2021 - 4 κατηγορίες laptop για κάθε είδους χρήση

  Το καλοκαίρι τελείωσε, οι σχολές ανοίγουν και έχει έρθει η στιγμή για την αγορά ενός νέου laptop. Ρίχνοντας όμως μια ματιά καταλαβαίνετε ότι οι επιλογές είναι αμέτρητες και τα χαρακτηριστικά αρκετά περίπλοκα. ’’Πόση ram χρειάζομαι; Τι διαφορά έχει η gtx 1660 από την gtx 1660ti? Πόση διαφορά έχει ένας i7-9750h από έναν i7-10750h?’’ Έχω ετοιμάσει για εσάς 4 κατηγορίες laptop οι οποίες καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός φοιτητή από εργασίες γραφιστικής μέχρι και απλά άραγμα στο Netflix.

 

’’Gaming ’’  On a Budget

 

  Και όταν λέω gaming δεν εννοώ χρήση μόνο για gaming. Δεν νομίζω να είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να ξοδέψουν 1500 ή και 2000€ για να αγοράσουν ένα premium μηχάνημα απλά για εργασίες . Τα budget gaming laptop δίνουν χαρακτηριστικά αντίστοιχα με ένα επαγγελματικό μοντέλο όπως το XPS και ρίχνουν το κόστος χρησιμοποιώντας πιο φθηνά υλικά για την κατασκευή τους δίνοντάς μας δυνατά μηχανήματα με λιγότερο από 1000€. Είναι από τις πιο δημοφιλές επιλογές διότι μπορούν κυριολεκτικά να τα κάνουν όλα. Gaming σε high settings, χρήση προγραμμάτων για γραφικά (Photoshop, AutoCAD, SketchUp), απλά προγράμματα όπως word, excel, PowerPoint και φυσικά για browsing, προβολή βίντεο και ταινιών. Όσο αναφορά την διάρκεια της μπαταρίας είναι καλά αλλά όχι όμως τίποτα το ιδιαίτερο με έναν μέσο όρο 3 με 6 ώρες ανάλογα το μοντέλο. Σίγουρα δεν είναι laptop τα οποία θα αντέξουν όλη μέρα χωρίς φόρτιση όμως για τους περισσοτέρους αρκεί να αντέχει κατά την διάρκεια των διαλέξεων και εργαστηρίων. Ένα αρνητικό το οποίο πρέπει να τονίσω είναι το βάρος τους που συνήθως ξεπερνάει τα 2.2kg ενώ για παράδειγμα ένα MacBook Air είναι μόλις 1.29kg.

 

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για τα καλύτερα Budget Gaming Laptop    

 

    Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ARH05 με Ryzen 5 4600h, GTX 1650, SSD και 8gb ram. Είναι ο ορισμός του budget gaming laptop. Τα κάνει όλα χωρίς όμως να ξεπερνάει τα 1000€

 

    MSI GF65 Thin 9SEXR-825XPL με i5 9300h, RTX 2060, SSD και 8gb ram. Το πιο οικονομικό laptop της αγοράς με την καινούρια RTX 2060 για απαιτητικά games και γραφιστικά προγράμματα.

 

    Lenovo Legion 5 15ARH05 με Ryzen 5 4600h, GTX 1650, SSD και 8gb ram. Παρόμοιο με το IdeaPad Gaming 3 με οθόνη 120hz για όσους ενδιαφέρονται παραπάνω για games.

  

Maximum Performance Χωρίς Συμβιβασμούς

 

  Στην προηγούμενη κατηγορία μίλησα για οικονομικά laptop με high end χαρακτηριστικά άλλα κατώτερη ποιότητα κατασκευής. Σε αυτή την κατηγορία απευθύνομαι στα άτομα τα οποία τα θέλουν όλα και επιδόσεις και υψηλή ποιότητα κατασκευής, ένα premium laptop με κανέναν συμβιβασμό. Πιο συγκεκριμένα premium laptop όπως το Microsoft Surface Laptop 4 ή το Asus Rog Zephyrus G15 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολύ απαιτητικά προγράμματα (Cinema 4D, Blender, Sony Vegas, After Effects), για gaming σε high ή και ultra graphics ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξετε, για πιο απλά προγράμματα όπως Word, Excel, PowerPoint όπως και για browsing, προβολή φωτογραφιών, βίντεο, ταινιών. Μπορείτε να περιμένετε μεγάλη διάρκεια μπαταρίας από 8 έως 13 ώρες ανάλογα με το μοντέλο. Είναι ιδανικά για ολοήμερη χρήση εντός και εκτός σπιτιού μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις τα laptop είναι πολύ ελαφριά ξεκινώντας από μόλις 1.1kg αν πάτε σε επαγγελματικό μοντέλο ή από 2kg άμα πάτε σε gaming μοντέλο.

 

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για τα καλύτερα Premium Laptop

 

    Asus Rog Zephyrus G15 GA503QR με Ryzen 9-5900HS RTX 3070 SSD και 16gb ram. Το απόλυτο μηχάνημα για όλες τις χρήσεις. Δεν υπάρχει πρόγραμμα που να μπορεί να το ζορίσει.

 

    MacBook Pro 13.3" (2020) με τον M1 CPU SSD και 16gb ram. Ίσως το καλύτερο αλλά σίγουρα το πιο δημοφιλές επαγγελματικό laptop της αγοράς. Τρέχει το πολύ γρήγορο MacOS της Apple και είναι ιδανικό για graphic design, video edit, photoshop κλπ.

 

    Microsoft Surface Laptop 4 με i7-1185G7 16gb ram και SSD. Η ναυαρχίδα της Microsoft για τους φίλους των Windows. Ένα πολύ ελαφρύ laptop ιδανικό για graphic design και προγράμματα που απαιτούν επεξεργαστική ισχύ.

 

Ίσως κάτι πιο απλό;

 

  Τόση ώρα μιλάω για laptop με πολλές δυνατότητες τα οποία εκτελούν απαιτητικά προγράμματα με γραφική και επεξεργαστική ισχύ. Υπάρχουν όμως αρκετοί άνθρωποι που θέλουν ένα laptop για τις πιο απλές δουλειές, ένα οικονομικό budget laptop έως 600€ που απευθύνεται στους χρήστες με πιο μικρές απαιτήσεις ζητώντας ένα απλό και αξιόπιστο μηχάνημα που θα μπορεί να αντέξει για 4-5 χρόνια μέχρι να τελειώσει η σχολή. Πιο συγκεκριμένα αυτά τα laptop είναι ιδανικά για μάθημα ή meeting με την ομάδα στο Microsoft Teams, σημειώσεις την ώρα του μαθήματος στο word, παρουσίαση στο PowerPoint, coding στο geany και ταινίες ή σειρές στο Netflix. Κατασκευαστικά είναι παρόμοια με τα budget gaming laptop χρησιμοποιούν πιο φθηνά υλικά όπως πλαστικό για να ρίξουν το κόστος. Όσο αναφορά την διάρκεια της μπαταρίας για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας συνήθως δουλεύουν για 3 ώρες χωρίς φόρτιση. Μετά τον πρώτο χρόνο οι μπαταρίες φθείρονται και η επίδοσή τους αρχίζει να πέφτει. Σε θέμα βάρους είναι κάπου στην μέση των 2 πρώτων  κατηγοριών με τα πιο δημοφιλές laptop όπως το HP 255 G8 να ζυγίζει 1.5kg. Δυστυχώς λόγο του χαμηλού κόστους αυτή η κατηγορία laptop είναι πιο ευάλωτη σε βλάβες όπως υπερθέρμανση, χαλασμένη κάρτα γραφικών και προβληματική μητρική πλακέτα. Για την μακροζωία του μηχανήματος σας προτείνουμε να το χρησιμοποιείτε σε γραφείο ή τουλάχιστον σε καθαρό περιβάλλον, να το απενεργοποιείτε στις μετακινήσεις και να του κάνετε καθαρισμό στην ψύξη κάθε χρόνο όπως και να χρησιμοποιείτε cooling pad για την αποφυγή της υπερθέρμανσης.

 

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για τα καλύτερα Budget Laptop

 

     HP 255 G8 με Ryzen 5-3500U SSD 8gb ram και full hd οθόνη. Ένα από τα καλύτερα laptop της κατηγορίας, γρήγορο και ιδανικό για όλες τις χρήσεις που ανέφερα παραπάνω.

 

     Lenovo V15-ADA με AMD A3020e 4gb ram SSD και full hd οθόνη. Ίσως το πιο οικονομικό laptop της κατηγορίας με FHD οθόνη και μπορεί να τρέξει όλα τα βασικά προγράμματα όπως word, excel κλπ.

 

     Asus VivoBook 15 F512JA-OH36 με i3-1005G1 8gb ram SSD και full hd οθόνη. Ένα δυνατό μηχάνημα με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες και δυνατότητες.

 

Υψηλό Performance με Χαμηλό Κόστος

 

  Δεν μπορώ να πω, τα μεταχειρισμένα laptop είναι πολύ δελεαστικά, παίρνεις το ίδιο μηχάνημα όπως το βλέπεις στο μαγαζί με μικρά σημάδια χρήσης σε ορισμένες περιπτώσεις και σε μειωμένη τιμή. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις πόσο έχει χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα, αν είναι καθαρό εσωτερικά ώστε να μην ανεβάζει θερμοκρασίες, αν είναι ο σκληρός του δίσκος σε καλή κατάσταση κλπ. Και στην περίπτωση που συμβεί κάτι και χαλάσει εννοείται στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει εγγύηση. Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία θα μιλήσω για τα Refurbished laptop. Το Refurbished είναι ένα μεταχειρισμένο laptop, ελεγμένο από ειδικούς ότι λειτουργεί άψογα και με εγγύηση ανάλογα το κατάστημα. Για να καταλάβει κάποιος την εξωτερική κατάσταση στην οποία βρίσκεται υπάρχουν τα λεγόμενα grade. Ξεκινάνε από grade A+ που σημαίνει ότι το laptop βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας με πολύ μικρά σημάδια χρήσης, grade Α που έχουν μικρά σημάδια χρήσης  και μετά κατεβαίνοντας grade b, c, d… βλέπουμε laptop με περισσότερες φθορές. Refurbish γίνεται συνήθως σε επαγγελματικά premium μηχανήματα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, δυνατούς επεξεργαστές για πολύωρη χρήση σε word, excel, και γενικότερα προγράμματα που απαιτούν επεξεργαστική ισχύ. Έχουν extra λειτουργίες που θα βρείτε μόνο σε laptop επαγγελματικά των 1500€ όπως υποδοχή για docking station για να συνδέεται εύκολα και γρήγορα σε monitor, αποσπώμενο πίσω καπάκι χωρίς βίδες που ανοίγει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα για εύκολο καθαρισμό της ψύξης και αναβάθμιση ή αλλαγή των ram και του σκληρού δίσκου όπως και υποδοχή για κάρτα sim. Οι μπαταρίες τους συνήθως δεν αντέχουν πολύ λόγο του ότι δεν είναι καινούρια περίπου 3 ώρες μιλάμε όμως για μηχανήματα που κοστίζουν το ¼ της τιμής ενός καινούριου. Το βάρος τους ανέρχεται περίπου στα 2kg. Εμείς στο drlaptop πουλάμε μόνο επαγγελματικά laptop refurbished grade A και grade A+ με όλες τις παραπάνω λειτουργίες, 1 χρόνο εγγύηση από 350€.

 

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για τα καλύτερα Refurbished Laptop

 

     HP ProBook 6460b 14’’ με i5-2410m 4gb ram και 320gb HDD. Ένα από τα πιο δημοφιλές μοντέλα με όλες τις παραπάνω λειτουργίες από 380€

 

     HP EliteBook 8460p 14’’ με i5-2540m 4gb ram και 250gb HDD. Παρόμοιο και εξίσου καλό με το ProBook με μια μικρή διαφορά στον σκληρό δίσκο από 350€

 

     Dell Latitude E6420 14’’ με i5-2520m 8gb ram και SSD 128gb. Για τους πιο απαιτητικούς χρήστες με 8gb ram ιδανικό για multitasking και δουλειά σε πολλαπλά προγράμματα ταυτόχρονα από 420€.

 

     Fujitsu Lifebook E-Series 13.3’’ με i5-4310m 4gb ram SSD 128gb και Full HD οθόνη. Ένα πολύ δυνατό laptop με FHD οθόνη ιδανικό και για προβολή βίντεο, φωτογραφιών και ταινιών από 450€

 

 

Μόνο για τον Σεπτέμβρη με το φοιτητικό σου πάσο έχεις 20% έκπτωση σε όλα τα Refurbished laptop μας ξεκινώντας από 280€

 

Καταστήματα Drlaptop

Θηβών 461 Αιγάλεω 12243 Τηλ 211 7353345

Λ. Κηφισίας 44 Αμπελόκηποι 11526 Τηλ 210 7790014

 

 

 

 

 

Comments (0)

No comments at this moment
Επισκευές Laptop

Είστε στο σωστό μέρος για την επισκευή του υπολογιστή σας και του Laptop σας.

Είμαστε εξειδικευμένο SERVICE σε όλες τις μάρκες laptop και διαθέτουμε μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για το laptop σας.

Επισκευάζουμε απο μια πολύ μικρή βλάβη μέχρι και πολύ δύσκολες βλάβες της μητρικής πλακέτας. Καμένη μητρική, πρόβλημα bios, κάρτα γραφικών, πρόβλημα σκληρού δίσκου, αλλαγή οθόνης, αλλαγή πληκτρολογίου, αναβάθμιση ταχύτητας του laptop, ανάκτηση δεδομένων απο σκληρό δίσκο και όλες τις πιθανές βλάβες, είμαστε εδώ για εσάς!

Κάποιες από τις μάρκες που είμαστε εξειδικευμένοι και αναλαμβάνουμε είναι:

  • Επισκευή Acer
  • Επισκευή Asus
  • Επισκευή Apple
  • Επισκευή Hp
  • Επισκευή Compaq
  • Επισκευή Dell
  • Επισκευή Lenovo
  • Επισκευή Toshiba
  • Επισκευή Sony vaio
  • Επισκευή Fujitsu
  • Επισκευή Lg
  • Επισκευή MSI
  • Επισκευή Packard Bell
  • Επισκευή Turbox

Παρέχουμε service και ανταλλακτικά για όλα τα μοντέλα.

Για οποιαδήποτε ερώτησή σας καλέστε μας

Αμπελόκηποι Αθήνα, Λ. Κηφισίας 44, 11526 τηλ. 2107790014

Product added to wishlist
Product added to compare.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για να

διευκολύνει την παροχή των υπηρεσιών.

Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου,

αποδέχεστε τη χρήση των cookie