Πρόβλημα υπερθέρμανσης? Άμεσος κίνδυνος!

Με τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού να ξεπερνούν κατά πολύ τους 30 βαθμούς κελσίου και τα περισσότερα laptop να μην έχουν περάσει ποτέ την πόρτα ενός καταστήματος για συντήρηση του συστήματος ψύξης, τα προβλήματα είναι μπροστά. Το αποτέλεσμα? Μια μέρα πατάμε το κουμπί να ανοίξει και βλέπουμε απλά μαύρη οθόνη χωρίς εικόνα. 

Μπορούμε να το προλάβουμε? Ας δούμε παρακάτω.

Κατ΄αρχήν θα πρέπει να πούμε ότι ένα laptop ή ένας σταθερός υπολογιστής, θα πρέπει να κάνει μια περιοδική συντήρηση στο σύστημα ψύξης. Πολλοί πελάτες μας μας λένε και θεωρούν αυτή την συντήρηση “ένα φυσιματάκι μωρέ να κάνουμε”. Να πούμε λοιπόν κάποια πράγματα για το τι πρέπει να γίνεται ειδικά σε ένα laptop λόγω της φύσης κατασκευής του.

Μια τυπική συντήρηση του συστήματος ψύξης περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό όλου του εσωτερικού του laptop. Τον καθαρισμό όλης της μητρικής. Έλεγχος της μητρικής για τυχόν οξειδώσεις. Πολλές φορές λόγω της υγρασίας του περιβάλλοντος περνάει υγρασία στην πλακέτα και δημιουργεί οξειδώσεις, τις οποίες όταν τις εντοπίζουμε κατά τον έλεγχο τις καθαρίζουμε. Καθαρισμός των θερμοαγώγιμων υλικών (πάστες) από CPU και κάρτα γραφικών και τοποθέτηση νέων υψηλής απόδοσης. Αποσυναρμολόγηση του ανεμιστήρα και λίπανση του μοτέρ. Έλεγχος όλων των παραπάνω και συναρμολόγηση.

Μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες εδώ.

Αυτή λοιπόν είναι μια τυπική συντήρηση ενός laptop. Στο ερώτημα κάθε πότε πρέπει να γίνεται?

Από τις χιλιάδες επισκευές που έχουμε κάνει έχουμε καταλήξει στα εξής συμπεράσματα. Για ένα laptop με χρήση maximum 2-3 ώρες την ημέρα που ανήκει και η πλειονότητα των απλών χρηστών, η συντήρηση αυτή μπορεί να γίνεται κάθε 2 χρόνια. Για χρήση μεγαλύτερη των 3 ωρών την ημέρα θα πρέπει να γίνεται κάθε έτος. Σε ειδικές περιπτώσεις επαγγελματικών laptop π.χ χρήση σε εργοτάξια ή σε συνθήκες με πολύ σκόνη η συντήρηση μπορεί να απαιτείται να είναι και εξάμηνη.

Επίσης είναι πολύ βασικό να κάνουμε την συντήρηση πριν το καλοκαίρι. Πριν δηλαδή ανέβουν πολύ οι θερμοκρασίες και το laptop μας αρχίσει και ζορίζεται πολύ. Οπότε καλό θα είναι να προγραμματίζεται την συντήρηση πριν αρχίσουν οι μεγάλες ζέστες.

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να μας μείνει ότι η περιοδική συντήρηση είναι επιβεβλημένη αν θέλουμε να διατηρήσουμε λειτουργικό το laptop μας για αρκετά χρόνια.



Comments (0)

No comments at this moment
Επισκευές Laptop

Είστε στο σωστό μέρος για την επισκευή του υπολογιστή σας και του Laptop σας.

Είμαστε εξειδικευμένο SERVICE σε όλες τις μάρκες laptop και διαθέτουμε μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για το laptop σας.

Επισκευάζουμε απο μια πολύ μικρή βλάβη μέχρι και πολύ δύσκολες βλάβες της μητρικής πλακέτας. Καμένη μητρική, πρόβλημα bios, κάρτα γραφικών, πρόβλημα σκληρού δίσκου, αλλαγή οθόνης, αλλαγή πληκτρολογίου, αναβάθμιση ταχύτητας του laptop, ανάκτηση δεδομένων απο σκληρό δίσκο και όλες τις πιθανές βλάβες, είμαστε εδώ για εσάς!

Κάποιες από τις μάρκες που είμαστε εξειδικευμένοι και αναλαμβάνουμε είναι:

  • Επισκευή Acer
  • Επισκευή Asus
  • Επισκευή Apple
  • Επισκευή Hp
  • Επισκευή Compaq
  • Επισκευή Dell
  • Επισκευή Lenovo
  • Επισκευή Toshiba
  • Επισκευή Sony vaio
  • Επισκευή Fujitsu
  • Επισκευή Lg
  • Επισκευή MSI
  • Επισκευή Packard Bell
  • Επισκευή Turbox

Παρέχουμε service και ανταλλακτικά για όλα τα μοντέλα.

Για οποιαδήποτε ερώτησή σας καλέστε μας

Αμπελόκηποι Αθήνα, Λ. Κηφισίας 44, 11526 τηλ. 2107790014

Product added to wishlist
Product added to compare.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie για να

διευκολύνει την παροχή των υπηρεσιών.

Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου,

αποδέχεστε τη χρήση των cookie